Verziók

Hamarosan itt az új verzó (1.0.x) minden eddiginél nagyobb frissítéssel! (várhatóan 2020.08)

80+ új eszköz, köztük új festő és grafikus eszközök, új effektek, új szűrők.
Meglévő eszközökhöz rengeteg új lehetőség, bővítés, módosítás a még jobb végeredményért.
StyleTransfer (tetszőleges képek szerint is, illetve előzetes beállítások szerint is, pl. Van Gogh, Kandinszkij, Da Vinci, stb).
Sok lépéses undo.
Saját effektláncok kezelése.
Pixel Editor.
50+ új betűtípus.
50+ új LUT beállítás.
Új rétegmódok.
Új fraktálok.
Fraktálfestés a képeddel.
Új kijelölési mód.
Új elmosások, köztük elmosás a saját kézmozdulatod szerint.
Kép nyomtatás.
Képbetöltés URL-ből.
Exif adatok mentése JPG-be.
RAW formátumok betöltése.
GIF, WEBP, TIF és SVG állományok betöltése.
PSD állományok betöltése (egyelőre "csak" a pixelgrafikus végeredmény).
Stb-stb.
Addig is nézegesd ennek az Instagram oldalnak a képeit!

0.9.5.1 (2018.11)

Hibajavítások, kisebb fejlesztések, módosítások

0.9.5 (2018.10)

Ismét óriási frissítést tettünk az oaPIX képszerkesztő applikációba! 50+ új eszköz és rengeteg további módosítás/bővítés.
Immár 500+ eszköz (szűrő/effekt és miegymás) sok ezer különféle opcióval és végtelen kombinációs kreatív lehetőséggel vár Téged!
Ha esetleg nem látnád azonnal az új funkciókat, elképzelhető, hogy egy Ctrl-F5-öt kell ütnöd a böngészőben az applikáció elindításakor (desktop).
Felsorolunk pár új Art eszközt, a többi újdonságot Neked kell felfedezned: oaArtMixCont, oaArtMixPaint, oaArtMixAcryl, oaArtMixGrafik, oaSoftGraphite, oaPopartCartoon, oaModernGrafik, oaPencilCrayon, oaPixelArt, stb.
Közös és Saját blokk, ahol a (kis rakéta ikonnal) mentett beállítások hívhatók elő.
Stb-stb.

0.9.4 (2018.06)

Óriási frissítést tettünk az oaPIX képszerkesztő applikációba, fogadd szeretettel! Régóta készült már ez a fejlesztés, számos régi álmunk bekerült az applikációba. 23 új eszköz és rengeteg további módosítás/bővítés.
Immár 400+ eszköz (szűrő/effekt és miegymás) több ezer különféle opcióval és végtelen kombinációs kreatív lehetőséggel vár Téged! Régóta a legtöbb és legkülönfélébb egyedi szolgáltatást nyújtó online képszerkesztő az oaPIX! :)
Ha esetleg nem látnád azonnal az új funkciókat, elképzelhető, hogy egy Ctrl-F5-öt kell ütnöd a böngészőben az applikáció elindításakor (desktop).
0. A képkeret eszközök átkerültek egy új alszekcióba, az Effects/ Frame/Collage csoportba: Frames, XmasFrame, BlurredFrame, SelfPic, TileMosaic, Corners, CurledCorner.

Új eszközök
1. Új Art eszköz (Art/Styles, desktop/mobil): oaArtExpress - expresszionista alkotásokat készíthetsz fotóidból számos beállítási és variációs lehetőséggel
2. Új Art eszköz (Art/Styles, csak desktop): oaArtCharcoal - szénrajz alkotásokat készíthetsz. Korábban is volt azonos nevű Art eszköz, azt mostantól oaCoalDraw néven találod az Art/Draw szekcióban.
3. Új Art eszköz (Art/Styles, csak desktop): oaArtGravure - gravírozás, illetve metszet hatást érhetsz el képeden, többféle beállítási lehetőséggel.
4. Új Art eszköz (Art/Styles, csak desktop): oaArtModern - modern hatású grafikákat és festményeket varázsolhatsz, szintén többféle beállítási lehetőséggel.
5. Új Art eszköz (Art/Styles, csak desktop): oaArtCartoon - "cartoonizer", filmrajz készítő eszköz számos variációval és lehetőséggel.
6. Új Art eszköz (Art/Draw, csak desktop): oaChalkDraw - iskolai táblára krétával rajzolt kreálmányokat készíthetsz ezzel az eszközzel, színeset és fehéret egyaránt
7. Új Art eszköz (Art/Draw, csak desktop): oaSketch2 - monokróm ceruza skicceket készíthetsz, melyek a Sketch eszközzel készíthető képekhez hasonlóak lesznek, csak gyorsabban elkészülnek és a rajz kizárólag a témára vonatkozik.
8. Új Art eszköz (Art/Extreme, csak desktop): Popart2 - modern kép a kép fő színeivel
9. Új Art eszköz (Art/Extra, desktop/mobil): oaKidDraw - gyermekrajz egy kattintásra
10. Új Art eszköz (Art/Extra, desktop/mobil): oaKidPaint - gyerekfestmény egy kattintásra
11. Új Art eszköz (Art/Extra, csak desktop): oaAgate - az achát ásvány csodás rajzolatát varázsolhatod a képeidből
12. Új Art eszköz (Art/Extra, csak desktop): oa3DArt - látványos 3 dimenzós vonalrajzokat és neonvilágítás-szerű alkotásokat készíthetsz képeidből
13. Új Art eszköz (Art/Extra, csak desktop): oaDrawArt - látványos grafikákat/rajzokat készíthetsz képeidból
14. Új Art eszköz (Art/Extra, csak desktop): oaWallDrape - rengeteg kombinációval állíthatsz össze különféle szövet és fal mintázatokat és ezeket különféle rétegzéssel teszi a képedre az oaPIX
15. Új szűrő (Filters/Old, csak desktop): oaDaguerreoType - régi fotó készítő
16. Új effekt (Effects/Blur, csak desktop): Bilateral effekt, mellyel különleges elmosásokat készíthetsz. Ez az új alapeffekt is (mint szinte mindegyik) visszaköszön több komplex effektben/szűrőben.
17. Új Effekt (Effects/Weather, desktop/mobil): oaSnowCover - hóréteget tehetsz képeid témáira, persze elsősorban épületek és más kültéri tárgyakon lesz igazán jó hatással
18. Új Effekt (Effects/Weather, csak desktop): oaSnowFall2 - realisztikus hóesést tehetsz képedre, javasoljukt a Fog (köd), SnowCover és/vagy Winter eszközök használatát is, az igazi téli hatást úgy éred el
19. Új Effekt (Effects/Weather, csak desktop): oaLightLeaks - fényfoltokat, "fényszivárgást" tehetsz a képeidre. Ha nem tetszik egy "folt", akkor vond vissza és indítsd újra az effektet, amíg Neked tetsző sikerül
20. Új Effekt (Effects/Weather, csak desktop): Fog2 - véletlenszerű ködöt tehetsz a képeidre
21. Új keret eszköz (Effects/ Frame/Collage, csak desktop): PaintedFrame - festett képkeretet készíthetsz a kép színeivel, illetve a kép szélét is festetté alakíthatod (White mód)
22. Új keret eszköz (Effects/ Frame/Collage, desktop/mobil): FlowerFrame - virágos képkeretet készíthetsz többféle módon
23. Új keret eszköz (Effects/ Frame/Collage, csak desktop): Collage - 2, 3 vagy 4 képből álló kollázsokat, montázsokat készíthetsz a főkép illetve a 3 képpuffer felhasználásával
További bővítések/módosítások
1. Új típus az oaArtCrayon art eszközben (Art/Styles), a 10. típus.
2. Új típus az oaArtWaterColor art eszközben (Art/Styles), a 3. és ez lett mostantól az alapértelmezett is.
3. Új típus az oaArtFinePaint art eszközben (Art/Styles), a 3. és ez lett mostantól az alapértelmezett is.
4. 3 új típus az oaPointillism art eszközben (Art/Styles).
5. Az oaArtFinePaint eszköz (Art/Styles) expozíció paraméterének új alapértéke: 0.
6. Az oaPointillism art eszköz (Art/Styles) kapott egy új paramétert is: Utóeffektek, melyben számos kombináció közül válogathathatsz és még jobban feldobhatod vele a pontokból álló alkotásaidat.
7. 8 új rétegmód (layer blending) minden típusú alkalmazáshoz (ImageLayer, PIPLayer és ProcessLayer): oaMix5 / oaMix6 / oaMix7 / oaSin / oaCos / oaCos2 / oaExp / oaColMix. Az oaSin/oaCos/oaCos2/oaExp rétegmódok főleg grafikák fotóra való rétegzésére használhatók, pl. eredeti képre a Finesketch, vagy SoftDraw verzió és meglátod, újabb csodák születnek majd!
8. Új beépülő plugin (New/Process): newFlowers - virágos mezőt varázsolhatsz képedre pl. háttérként
9. A Vignette2 eszközben már nem csak fekete vinyettálást alkalmazhatsz képeidre, hanem bármilyen színűt (Típus-slider opció), ehhez az 1. színpuffer színét kell változtatnod a kívánt színre az R/G/B csúszkák, színmintavétel, vagy más színmegadási lehetőségek valamelyikével.
10. A Neon filter (Art/Extreme) új paramétert kapott: Világítás
11. A Fuzzy filter (Art/Extreme) kapott egy paramétert: Mérték, de az alapértelmezett mérték a korábbinak megfelelő
12. A PolarCoord eszköz (Effects/Process) új alapértékeket kapott: Szféra:2 és a Kép alja:inner
13. Az oaBackground eszköz (Art/Extra) új rétegmódot kapott opcióban: oaColMix
14. A SplodgePainter (New/Overlay), az oaSplodge és oaLines (Art/AutoPainters) eszközöknél megemeltük a maximális elemszámot 1.000-ről 2.500-ra, így nagyobb felbontású képeken még szebb eredményt kaphatsz.
15. A TileMosaic effekt (Effects/ Frame/Collage) a köz és szegély paramétereken kapott 0-s lehetőséget is, így teljesen összeillesztett, árnyék nélküli montázsok is készíthetők.
16. A TileMosaic effekt (Effects/ Frame/Collage) háttérként most már a főképet is megjelenítheti.
17. 2 új képkeret (nyitott könyvek) került a Frames eszköz kínálatába (Effects/ Frame/Collage). 18. Új opció a Frames eszközben (Effects/ Frame/Collage): Fehér szegély, ezzel a kép szélére fehér szegélyt tehetsz más eszköz használata nélkül.
19. A BlurredFrame effekt (Effects/ Frame/Collage) új lehetőséget kapott, immár nemcsak ovális, hanem négyszögletes képszél elmosásokat is készíthetsz.
20. A BlurredFrame effektnél (Effects/ Frame/Collage) a keret szélességének maximális értékét 200-ról 500-ra növeltük.
21. Az oaArtMixed komplex Art eszköz 4 új alapbeállítást kapott, valamint új fixálási módot: UnsharpMask
22. Az oaArtKlimt Art eszköz nem volt hosszú életű, mert máris "likvidáltuk", úgy gondoltuk, mégsem elég jó a többi Art szűrő mellett. Ha ehhez hasonló hatást szeretnél, akkor használd az Art/AutoPainters szekcióban az oaConcentrics eszközt (mix típussal).
23. Az oaArtVanGogh Art eszközt is eltávolítottuk, mert nem volt elég jó a többi Art szűrő mellett. Ha hasonló hatást szeretnél, használd a newTexture Van Gogh stílusú textúráját (3.sorban a 2.) valamilyen rétegzéssel.
24. Az ArtAbstract Art eszköz átkerült az Extreme szekcióba oaAbstract néven.
25. A ShapeCutter eszköz az Effects/Fun szekcióból átkerült a Tools/Crop szekcióba. (megjegyzés: mobil eszközökön HeartCutter néven - kevesebb lehetőséggel - az Effects/ Frame/Collage szekcióba került.)
26. A demó képek a kép betöltés ablakban is elérhetők (nem 9, csak 8), a demó ablak nem változott.
27. Több szekcióban módosult az effektek/szűrők sorrendje, picit ésszerűsítettünk rajta.
28. Átlátszó képek rétegzésénél, némelyik rétegmódnál voltak kisebb problémák. Javítva.
29. Több egyéb kisebb hibát is javítottunk és több további apró módosítás/bővítés is került be az applikációba.

0.9.3 (2018.06)

1. Új Art eszköz (Art/AutoPainters): oaSplodge - foltfestő, ahol árnyékolást is alkalmazhatunk
2. Új Art eszköz (Art/AutoPainters): oaLines - vonalfestő, ahol árnyékolást is alkalmazhatunk
3. Új Art eszköz (Art/Styles): oaArtSplodgePaint - foltfestő (oaSplodge speciális kivonat + egy kis fűszer)
4. Új Art eszköz (Art/Styles): oaArtLines - vonalfestő (oaLines speciális kivonat + egy kis fűszer)
5. A Painter Sketch ecset használatakor újdonságként az Effekt-1 a a vonal hosszát befolyásolja, az Effekt-2 pedig a vastagságát, a 0 érték automata beállítást jelent.
6. OrigoNeg alapérték 50-ről 25 lett, mert az 50-es érték a normál negatívot jelenti.
7. TextPainter nem jól működött. Javítva.
8. oaConcentrics egymás utáni többedik hívásra árnyékot alkalmazott akkor is, ha nem állítottunk be árnyékot. Javítva.
9. Több egyéb kisebb hibát is javítottunk

0.9.2 (2018.05)

1. A Rainy effekt (Effects/Weather) cseppek maximális méretét megemeltük, hogy nagyobb méretű képek esetén is lehessen nagy cseppeket generálni (50 pixel -> 250 pixel)
2. A Wripple effekt (Effects/Weather) maximális sugarát megemeltük, hogy nagyobb méretű képek esetén is akár a teljes kép effektezhető legyen (1000 pixel -> 2500 pixel)
3. A Twirl és BulgePinch effektek (Effects/Process) maximális sugarát megemeltük, hogy nagyobb méretű képek esetén is akár a teljes kép effektezhető legyen (1000 pixel -> 2500 pixel)
4. A TiltShift2 effekt (Effects/Blur) maximális átmeneti értéket megemeltük, hogy nagyobb méretű képek esetén is akár a teljes kép effektezhető legyen (1000 pixel -> 2500 pixel)
5. Az Art/Components szekció nevét módosítottuk, az új szekciónév: "Auto Painters"
6. Az oaSilkBrush eszközt az Art/Extra szekcióból átköltöztettük az Art/AutoPainters szekcióba, mivel ez esetben is automata festő eszközről van szó.
7. Vágólapról történő kép betöltés (Ctrl-V) esetén nem lehetett újrahívni az eredeti képet a Reset gombbal (). Javítva.
8. Több egyéb kisebb hibát is javítottunk

0.9.1 (2018.05)

1. Új színező eszköz (Tint/Colorize): LUTs
Profi desktop videós és képszerkesztő programok sajátsága az ún. Look Up Táblák (LUT), más névvel színterek kezelése. Ezzel különféle színkorrekciók hajthatók végre, illetve megteremthetők akár filmes hangulatok is képekre.
Ezzel az új oaPIX eszközzel 82 alapbeállítás (preset) jön most, amit mondhatunk úgy is, hogy az oaPIX kapott 82 új színszűrőt. Több analóg film sajátságos hangulatát is megtaláljuk, de mozifilmek hangulatait és komplex színhatásokat egyaránt. Ha egy-egy színhatás túlságosan sötétítené/világosítaná a képet, amit esetleg nem szeretnél, beépítettünk egy előzetes expozíció paramétert, mely a színváltoztatás előtt módosítja a kép expozícióját.
Várhatóan későbbiekben a beállítások/presetek száma bővülni fog, amiről majd tájékoztatunk fogunk!
2. Az oaConcentrics effekt (Art/Components) típusai bővültek MIX módokkal, azaz már nem csak egyféle koncentrikus alakzat jelenhet megy egyidőben, hanem a kör és négyzet alakzatok elegye is.
 - mix-1: a sötétebb színek négyzetes, a világosabbak körkörös alakzatok formájában jelennek meg
 - mix-2: a sötétebb színek körkörös, a világosabbak négyzetes alakzatok formájában jelennek meg
 - mix-random: véletlenszerűen keverednek az alakzatok
3. Az oaArtPointillism művész szűrő pontméreteit megdupláztuk, az eddigi 10 pixel helyett akár 20 pixel is lehet egy petty mérete. Azért volt erre szükség, mert 1920x1080 felbontás felett közök maradhattak maximális pontméret esetén is.
4. Több kisebb hibát is javítottunk

0.9.0 build3 (2018.02)

Hibajavítások (pl. oaFEyeArt)

0.9.0 build2 (2017.11)

Hibajavítások

0.9.0 (2017.09)

oaPIX béta megjelenés: 2017.09.20